Wat is
Stiltegoed

Stiltegoed is een vrij toegankelijk natuurgebied ingericht voor rust en verstilling.

Het wil een plek zijn waar je de druk van het dagelijkse leven even achter je kunt laten. Je wordt uitgenodigd om naar binnen te keren en zo de rust in jezelf te ervaren. De natuur en de weidsheid van de polder kan helpen om te verstillen als je je daar voor open stelt.

Visie:
Midden in de Randstad, een sterk verstedelijkt gebied, wil Stiltegoed een gebied zijn wat dienend is aan een overprikkelde maatschappij. Het tempo van leven is zo hoog geworden, dat het bijna niet de vraag is of maar wanneer je een burn-out krijgt? Uit onderzoek blijkt steeds meer dat de natuur en stilte een heelmeester kan zijn voor een overbelaste mind. Van belang is deze verstilling te integreren in het dagelijkse bestaan. Stiltegoed is een vrij toegankelijk gebied, waar men dagelijks terecht kan. In dit gebied word je uitgenodigd om te vertragen, naar binnen te keren, met de natuur en weidsheid van de polder als reflectie.

Van belang is dat wij de waarde van dit gebied inzien als een religie vrije bezinningsplek anno 2020 en dat het draagvlak krijgt door de tijd heen, gelijk een klooster uit de middeleeuwen.

Het fundament van Stiltegoed is het beheren van een gebied, waar verstilling en bezinning de energie is. Om dit fundament te bezielen en continuïteit te garanderen is een retraitecentrum gepland als circulair economisch model. Hier zullen retraites plaats vinden voor het bedrijfsleven en de publieke sector. Deze retraites zullen naar alle waarschijnlijkheid in de toekomst in de arbeidsvoorwaarden worden opgenomen, als extra zorg voor de werknemers met als doel de druk van het dagelijkse beter te kunnen hanteren en zo burn-outs te voorkomen. Uitval door burn-out is momenteel de grootste kostenpost wat ziekte werknemers betreft.

Zo kan dit gebied door de eeuwen heen blijven bestaan ten dienste van rust en verstilling.

Huisregels

Op Stiltegoed wordt de rusten de natuur gerespecteerd

Het gebied is toegankelijk vanaf zonsopgang tot zonsondergang

Honden zijn niet toegestaan i.v.m. het beheer door schapen

Stiltegoed_Huisregelement

ANBI

Stichting Stiltegoed
KvK-nummer 75615568
RSIN 860340831

Een publiek toegankelijk natuurgebied beheren voor de rust en verstilling.

Stichting Stiltegoed heeft als missie het actief in de wereld zetten en het natuurlijk beheren van Stiltegoed, een gebied van 10 hectaren groot in het buitenland van Delft, Den Haag en gemeente Pijnacker-Nootdorp, ingericht ten behoeve van rust, bewustzijn en bezinning.
Doel: een plaats van rust aan te bieden in een prikkelrijke samenleving

Contactgegevens:
E-mail: info@stiltegoed.nl
Tel: 06 - 44 21 97 52
Postadres: Noordeindseweg 70, 2645BC Delfgauw

Bestuur
Voorzitter: Annemiek Hamers
Secretaris: Pauline Jochems
Penningmeester: Josje Duyndam
Extra Bestuurslid: Leonoor Cornelissen

Beloningsbeleid:

  • De bestuurders van de Stichting ontvangen geen vergoeding.
  • De medewerkers van de Stichting worden beloond conform de salarisschalen van de CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening.
  • Vrijwillige medewerkers ontvangen in principe geen vergoeding.
  • Bij hoge uitzondering kan er een vrijwilligersvergoeding worden gegeven.

Stichting Stiltegoed bestaat dankzij financiële ondersteuning Fonds 1818, Freds Foundation, vrienden van Stiltegoed.

Mail ons:

info@stiltegoed.nl

 

Volg ons:

Locatie:

Natuurgebied & Landerijen rond Bieslandsweg 2