Persbericht – Openingsfestival Stiltegoed

Feest in de polder: Openingsfestival Stiltegoed 1 september

Middenin de Bieslandse polder ligt Stiltegoed. Stiltegoed is een gebied van tien hectare tussen het Bieslandse bos en de Bieslandse polder. Het staat de komende dertig jaar ten dienste van rust, bewust zijn en bezinning. Zondag 1 september van 12.00 tot 17.00 uur wordt Stiltegoed geopend met een festival voor jong en oud.

De Provincie Zuid-Holland zocht ‘in de markt’ naar een invulling voor de tien hectare grond in het buitengebied van Delft, Den Haag, Nootdorp en Pijnacker. Josje Duyndam bedacht Stiltegoed. Stiltegoed is een oase van rust, een stiltegebied middenin de Randstad, en ligt tussen het Bieslandse bos en de weidsheid van de Bieslandse polder. Voor de inrichting en het beheer wordt Stiltegoed bijgestaan door groenondernemer Louis van de Meijden en landschapsarchitect Ben Kuipers.

Stilte is schaars
Josje Duyndam, initiatiefneemster Stiltegoed: ”in de drukke randstad is de stilte schaars. De technische vooruitgang maakt het tempo van leven aanzienlijk hoger en het toenemende aantal prikkels die de hersenen moet verwerken geeft een maatschappij waar burn-out een normaal verschijnsel is geworden. Een van de antwoorden hierop is het bieden van stilte, en deze integreren in het dagelijkse leven. De afgelopen 2 jaar zijn wij druk geweest met de inrichting en op zondag 1 september 2019 organiseren we een openingsfestival om het gebied te presenteren aan het publiek.”

Openingsfestival zondag 1 september
Het openingsfestival vindt plaats op zondag 1 september van 12.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Op het festival zijn yogaworkshops en meditatiesessies te volgen en je kunt spiegelend wandelen met een paard. Relaxend op een zitzak kun je genieten van verstillende livemuziek en mooie verhalen. Kunstenaar en ondernemer Tijn Noordenbos onthult twee kunstwerken. Het volledige programma wordt gedeeld via Facebook @Stiltegoed. Meer informatie staat op www.stiltegoed.nl

Stiltegoed-4-2